Lp. |
Temat |
Czas
szkolenia
(dni) |
Osoba odpowiedzialna |
Cena
brutto |
1 |
Diagnostyka brucelozy – badania serologiczne (szkolenie laboratoryjne) |
3 |
dr Bernard Wasiński |
3800 PLN |
2 |
Diagnostyka brucelozy – badania bakteriologiczne (szkolenie laboratoryjne) |
1 |
dr Bernard Wasiński |
1700 PLN |
3 |
Diagnostyka Nosacizny – badanie serologiczne (szkolenie laboratoryjne) |
2 |
dr Agnieszka Kędrak-Jabłońska |
2900 PLN |
4 |
Szkolenie z zakresu potwierdzania ważności wyników w terenowych laboratoriach diagnostyki włośnicy – przygotowanie próbek do badań |
1 |
dr hab. Ewa Bilska-Zając |
1400 PLN |
5 |
System HACCP dla inspektorów weterynaryjnych nadzorujących żywność pochodzenia zwierzęcego z elementami auditu |
2 |
prof. dr hab. Krzysztof Kwiatek |
1200 PLN |
6 |
Ocena stanu zdrowotnego ryb – badanie kliniczne, sekcyjne, parazytologiczne i bakteriologiczne |
2 |
dr Jan Żelazny |
1200 PLN |
7 |
Wykrywanie i oznaczenie ilościowe jaj pasożytów jelitowych z rodzajów ASCARIS, TRICHURIS oraz TOXOCARA w odwodnionych osadach ściekowych oraz nawozach otrzymywanych na ich bazie metoda WG PN-Z-19005:2018-10. |
2 |
dr inż. Jolanta Zdybel |
1900 PLN |
8 |
Badanie mięsa świń, dzików, koni i nutrii metodą wytrawiania próby zbiorczej z zastosowaniem metody magnetycznego mieszania. |
2 |
prof. dr hab. Tomasz Cencek |
1700 PLN |
9 |
Aktualne przepisy prawne w zakresie obecności Trwałych Zanieczyszczeń Organicznych (dioksyny, PCB, związki perfluorowane), lotnych N-nitrozoamin oraz skażeń promieniotwórczych w żywności i paszach. Interpretacja sprawozdań z badań |
1 |
dr Małgorzata Warenik-Bany |
1000 PLN |
10 |
Choroby pszczół w kontekście właściwego zarządzania rodzinami pszczelimi |
1 |
lek. wet. Andrzej Bober |
1200 PLN |
11 |
Diagnostyka pasożytów z rodziny Aniskidae w rybach. |
1 |
dr hab. Ewa Bilska-Zając |
1000 PLN |
12 |
Wykrywanie jaj pasożytów jelitowych z rodzajów ASCARIS, TRICHURIS oraz TOXOCARA w nawozach organicznych metodą WG PN-Z-19006:2023-4 |
2 |
dr inż. Jolanta Zdybel |
1300 PLN |
13 |
Wykrywanie i identyfikacja przetworzonych białek zwierzęcych w paszach oraz identyfikacja gatunkowa mięsa i przetworów mięsnych |
1 |
dr Anna Weiner |
1200 PLN |
14 |
Wybrane aspekty badań laboratoryjnych pasz w zakresie bezpieczeństwa wraz interpretacją prawną wyników tych badań |
2 |
dr hab. Ewelina Patyra, prof. inst. |
1200 PLN |
15 |
Antybiotyki w weterynarii – aspekty związane ze stosowaniem i występowaniem substancji przeciwbakteryjnych w paszach i na etapie produkcji pierwotnej: prawodawstwo, kontrola laboratoryjna i interpretacja wyników badań |
1 |
dr Monika Przeniosło-Siwczyńska |
800 PLN |
16 |
Nadzór nad chorobami zakaźnymi i inwazyjnymi dzikich przeżuwaczy |
2 |
dr hab. Magdalena Larska, prof. inst. |
1300 PLN |
17 |
Nadzór nad fermami drobiu wodnego |
2 |
dr hab. Wojciech Kozdruń, prof. inst. |
1500 PLN |